Cât de des folosiți telefonul ca și cameră foto principală?

1
Apus Lac Herastrau

Zilele trecute am primit un comunicat de presă despre modul în care telefoanele sunt folosite în vacanțe ca aparate foto principale. 

Studiul Huawei Summer Barometer a fost realizat de compania Ipsos în mai 2017, având ca și eșantion persoane între 18 și 45 de ani din 12 țări europene. Ce e interesant este că peste 90% dintre aceștia folosesc telefonul pentru fotografiat în vacanțe, și 70% pentru ghidare și hărți. Pentru 83% dintre aceștia, o baterie rezistentă este acea caracteristică importantă care dictează deasemenea achiziția unui smartphone.

Cifrele sunt mari, dar are sens. Am observat că din ce în ce mai multe persoane pleacă cu telefonul în buzunar, eventual o baterie externă în rucsac, fără aparat foto, hărți sau alte device-uri care pot fi înlocuite cu ușurință acum de un smartphone.

Mai toate telefoanele recente, fie ele mid-range sau high-end, au camere foto de la decente la excelente, fiind ideale pentru cadre de vacanță, video și selfie-uri. Deși nu se compară cu aparatele foto profesionale, calitatea pozelor este îndeajuns de bună încât această variantă să atragă prin portabilitate, ușurință în utilizare și comoditate. Plus ca face partajarea fotografiilor cu cei apropiați mult mai ușoară.

Și eu am folosit telefonul în acest mod, chiar de aveam DSLR-ul la mine. Acum întrebarea este: Voi folosiți telefonul sau un aparat foto pentru cadrele de vacanță? Dacă răspunsul este un telefon, ce model folosiți?

1 COMMENT

  1. Telefonul devine din ce in ce mai bun pe partea foto, mai intai cu ultrapixelii, si acum cu o camera duala. Tot nu vad rostul de ce se incearca imbunatatirea camerei frontale, dar na…cere trendul si pasionatii de selfie.
    In calatorii ar fi ok o compacta cu un zoom optic maricel, dar in viata de zi cu zi, e mai greu sa ai cu tine o camera in buzunar. Deci…telefonul castiga fara doar si poate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here