Filme: Te-nsori cu mine, bro’?

0
Te-nsori cu mine, bro

Nu se întâmplă des să văd filme franțuzești, dar când o fac, îmi lasă de obicei o impresie plăcută. La fel s-a întâmplat și cu Te-nsori cu mine, bro’/Épouse-moi mon pote.

Cel mai diferit lucru care a schimbat total filmul cred că este limba, glumele având altă tonalitate în franceză, iar asta este o gură de aer proaspăt după zeci de filme în engleză.

Te-nsori cu mine, bro’ este o comedie de succes în Franța și înțeleg de ce. Yassine – un marocan venit în Franța pentru a studia arhitectura ajunge după doi ani fără bani și fără job, iar ultima lui salvare pentru a nu fi deportat este căsătoria. Deși a întâlnit o colegă de care se îndrăgostește, lucrurile nu au mers cum și-a dorit dar găsește în ultimul moment o soluție salvatoare.

Lui Yassine îi vine ideea că poate rămâne în țară și intra în legalitate dacă se căsatorește cu Fred, un foarte bun prieten. De aici începe aventura pentru a se ascunde de un inspector de la biroul de imigrari încât să nu se afle că este o căsătorie de conveniență, dar și de mama sa care vine să îl viziteze. Yassine o regăsește și pe colega de care era îndrăgostit în facultate iar situația se complică și mai mult.

Filmul este o comedie plăcută, nu excelentă, dar nici vulgară cum s-a mai auzit. O pot recomanda pentru cei care doresc să vadă un film diferit, cel puțin din prisma limbii vorbite și a temei – pentru imigranți nu este ușor.

Te-nsori cu mine, bro’ este distribuit de Ro Image și va avea premiera în cinematografe pe data de 8 decembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here