Filme: Geostorm – Ce se întâmplă când vrem să controlăm vremea

0
Geostorm

Geostorm – Pericol Global este un nou film de acțiune despre dezastrele naturii și cu încercăm să le stăpânim cu ajutorul tehnologiei. 

Sau cum încercăm să le stăpânim, mai bine zis. De aici pleacă și ideea filmului, unde după o serie de dezastre naturale, marile puteri ale lumii s-au unit pentru a crea un sistem de sateliți capabil să țină natura în frâu. Totul a funcționat și populația a fost în siguranță până când sistemul a început să atace Pământul, iar acum trebuie să se afle cauza și să fie oprit la timp pentru a nu se crea o furtună globală.

Cum niciun sistem nu este perfect, apar probleme, dar amenințarea reală se dovedește a fi tot omul, nu tehnologia în sine. Lupta contra cronometru este foarte strânsă, însă Jake Lawson (Gerard Butler) – inginerul care a ajutat la construirea sistemului – revine pe orbită și reușește într-un ultim moment să reseteze întreg lanțul de sateliți. Asta nu o face singur, ci cu ajutorul fratelui său Max Lawson (Jim Sturgess) care se află pe Pământ și duce deasemenea partea sa de luptă politică pentru a salva omenirea.

Filmul este regizat de Dean Devlin – cunoscut pentru rolul de scenarist și producător al altor filme asemanatoare precum Independence Day, iar distribuția cuprinde nume foarte cunoscute precum Gerard Butler, Jim Sturgess, Ed Harris, Andy Garcia, Abbie Cornish și nu în ultimul rând Alexandra Maria Lara – actriță născută în România dar stabilită în Germania, pentru cine nu știe. În film ea este Ute Fassbinder și conduce nava spațială, reușind alături de Gerard Butler să salveze Pământul. Ăsta poate e un motiv în plus de a vedea filmul.

Tocmai l-am văzut în seara de avanpremieră in format IMAX 3D la Cinema City AFI Cotroceni și pot spune că arată foarte bine, efecte vizuale sunt bune, sunetul este și el pe măsură, iar în final pot spune că mi-a plăcut. S-a dovedit a fi un film ce creează emoție, previzibil nu prea este, așadar vă recomand să îl vedeți și voi pentru a afla toată povestea, cine a fost în spatele acestor probleme și cum a fost salvată omenirea.

Să nu uităm și un mesaj important: Să avem grijă de planetă, împreună pentru viitor.

Geostorm: Pericol Global este distribuit de Vertical Entertainment și are premieră în cinematografele din țară din 20 octombrie în format 2D, 3D și IMAX 3D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here