Filme: American Made: Barry Seal – Documentar, comedie, relaxare în stil retro

0
Barry Seal American Made

Am fost să vad Barry Seal – Trafic în stil american, neștiind la ce să ma aștept. Mi-am dat seama rapid că o sa fie un film complet care te prinde. 

Filmul este inspirat din fapte reale și prezintă povestea lui Barry Seal (Tom Cruise), un pilot american care ajunge să lucreze pentru CIA, Pablo Escobar, Casa Alba, făcând spionaj, trafic de droguri și arme.

Ce mi-a plăcut de la început a fost aerul retro al filmului și schimburile de replici care nu s-au limitat la limba engleză. Asta a dat un aer amuzant filmului, și a reușit să mă țină și atent până la capăt.

După ce Barry a fost recrutat de CIA pentru misiuni militare secrete, viața lui s-a schimbat rapid, a avut parte de câștiguri foarte mari, dar s-a expus unor riscuri și mai mari. A devenit foarte apropiat cartelului Medellin, cartel din care făceau parte frații Ochoa și Pablo Escobar. Amintind de Escobar, mi s-a părut un personaj cam absent și tăcut în film.

De aici lucrurile iau o întorsătură nefericită. Barry a devenit extrem de bogat, a reușit să extindă afacerea într-un mod spectaculos, dar totodată a atras prea mult atenția asupra sa.

Este interesant filmul, iar asta nu doar pentru că povestea este reală, bazată pe viața lui Adler Berriman Seal, ci și datorită modului de a mixa momentele serioase cu cele amuzante. Iar Tom Cruise a jucat rolul său într-un mod perfect.

Barry Seal – Trafic în stil american este distribuit de Ro Image, iar recomandarea mea este să-l vizionați în cinematografe. Merită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here