Review Anker PowerCore+ 13400 mAh – Baterie externă premium de mare capacitate

0
Anker PowerCore+ 13400

Anker este un brand mai puțin cunoscut în România, însă are în portofoliu doar produse de calitate, precum Anker PowerCore+ 13400 mAh. 

Această baterie externă are capacitate mare, un design premium, solid, iar calitatea produsului este deasemenea premium – acumulatori Panasonic și protecții pentru siguranță.

Specificații Anker PowerCore+ 13400 mAh

  • Capacitate: 13400 mAh / 48.24 Wh
  • Porturi: 2 USB încărcare device-uri, 1 microUSB încărcare baterie
  • Output: 5V, 4.8A (2.4A per port)
  • Input: 5V / 2A, 9V / 2A, 12V / 1.5A – Compatibilă QuickCharge 2.0
  • Greutate: 306g
  • Dimensiuni: 99 x 79 x 23mm

Ce se află în pachet

  • Baterie externă
  • Cablu USB – micro USB
  • Husă protecție
  • Manual Instrucțiuni

Construcție

La capitolul construcție stă excelent. Înveliș solid din aluminiu, capetele fiind din plastic, iar structura internă include și un strat solid de protectie a acumulatorilor Li-Ion Panasonic – unii dintre cei mai buni.

Cablul este destul de subțire, însă tot solid și potrivit pentru o încărcare rapidă. Husa de protecție este dintr-o pânză ce oferă și un pic de protectie la șocuri, nefiind foarte subțire. În orice caz, este perfectă pentru a ține bateria și cablul pe durata transpotului.

Pe partea superioară există un buton de verificare a încărcării ce dispune de 10 LED-uri, fiecare reprezentând 10% din capacitate. Un lucru excelent comparativ cu popularul sistem bazat pe 4 LED-uri ce nu afisează foarte clar nivelul de încărcare a bateriei.

Nu este cea mai mică sau ușoară, însă rămâne compactă și portabilă pentru capacitatea sa.

Capacitate

Bateria integrează patru acumulatori Panasonic cu o capacitate totală de 13400mAh, ceea ce este excelent, fiind o valoare ideală în opinia mea.

Aceasta este capacitatea acumulatorilor, însă ca și în cazul oricărui alt produs asemănator, capacitatea reală de încărcare a device-urilor conectate diferă.

Cu cât se încarcă mai rapid telefonul conectat, și mai ales dacă sunt conectate la ambele porturi device-uri, capacitatea scade. Componentele interne – în cazul de față microchip-uri „Americane” – consumă și pierd deasemenea energie în timpul conversiei. Deși este un lucru absolut firesc, probabil capacitatea reală de încărcare fiind de aproximativ 11000 mAh.

Asta se traduce prin ~3.5 încărcări full pentru un Samsung Galaxy S8, sau pentru ~5.5 încărcări full pentru iPhone 7.

Viteză încărcare

Bateria se poate încărca foarte rapid cu un încărcător QuickCharge 2.0, sau cu un încărcator normal de 2A in 6-7 ore.

Pentru încărcarea device-urilor există două porturi, fiecare livrând 2.4A, pentru un total de 4.8A. Astea sunt valori foarte mari, majoritatea produselor similare neavând un total atât de mare pe porturi.

Bateria dispune de PowerIQ – o tehnologie proprietară Anker ce permite adaptarea încărcării în functie de device-urile conectate pentru viteză maximă în condiții de siguranță.

Încărcarea începe automat odată ce este conectat un dispozitiv, nefiind necesară pornirea bateriei, ca în cazul altor produse.

Concluzie

Anker PowerCore+ 13400 este o baterie externă cu construcție premium, componente interne de calitate, ce oferă o încărcare rapidă pentru două dispozitive simultan. Deși nu este foarte ușoară, este un powerbank portabil, iar husa de protecție ajută în acest sens.

LED-urile indică foarte clar gradul de încărcare, iar capacitatea este suficientă pentru majoritatea situațiilor. Era un plus dacă suporta QuickCharge pe output și pass through, însă rămâne oricum o soluție foarte bună pentru cei ce doresc un produs solid, capacitate mare și viteză de încărcare totală de top.

REVIEW OVERVIEW
Construcție
10
Capacitate
10
Ușurință utilizare
10
Funcții
9
Raport calitate/preț
8
Previous articleCât de des folosiți telefonul ca și cameră foto principală?
Next articleFilme: Wonder Woman – Bun. Bun!
Stefan Geogloman
IT Geek, Photography Lover, Car Enthusiast.
review-anker-powercore-13400-mah-baterie-externa-premium-de-mare-capacitateAnker PowerCore+ 13400 mAh este un powerbank premium ce permite încărcarea rapidă și în siguranță a telefoanelor și a altor gadgeturi. Nu este perfect neavând QuickCharge pentru output și pass through pentru a încărca bateria în timp ce încarcă alte dispozitive, însă este o alegere excelentă în gama sa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here