Review Braun MGK3080 – Set de tuns și îngrijire 9-in-1

0
Braun MGK3080

Braun MGK3080 este un set de îngrijire multifuncțional ce include multe accesorii și poate fi folosit pe întreg corpul, din cap până în picioare. 

Acest aparat de tuns pare să se încadreze la categoria „bun la toate”, dar ce poți face cu el mai exact? Pe scurt, cam orice. Este destinat îngrjirii bărbii, iar tunsul părului, corporal sau al părului din nas și urechi este deasemenea pe listă, iar asta o poți face pe uscat sau chiar și sub duș.

Specificații Braun MGK3080

 • Mod funcționare doar pe baterie
 • Timp încărcare de 1h, autonomie 1h
 • Wet&Dry, posibilitate folosire pe uscat sau la duș
 • Curățare rapidă sub jet de apă
 • 8 atașamente diferite
 • Lame din oțel inoxidabil
 • Indicator LED pentru baterie
 • Garanție 2 ani

Ce se află în pachet

Produsul vine într-o cutie destul de mare de carton, aparatul și o parte din accesorii fiind vizibile. Odată desfăcută putem găsi un numar mare de accesorii și pliante, inevitabil unele căzând direct, nefiind prinse într-un mod anume, ci introduse în cutie, la grămadă.

În cutie găsim următoarele: aparat de tuns, încărcator prinză, husă pentru transport, lamă de tuns, 4 piepteni dintre care doi ficși, accesoriu tuns corporal, accesoriu pentru tuns părul din nas și urechi, accesoriu de precizie și o mică periuță pentru curățare. Inclus este și un aparat manual de ras Gillette Fusion ProGlide, alături de o rezervă.

Construcție

Aparatul este foarte solid, din material plastic lucios și cauciucat, în funcție de zone, pentru un aspect modern și totodată pentru a nu aluneca din mână. Ca și ergonomie, deși are o formă simplă, este ușor și comod de utilizat în majoritatea situatiilor, însă mai greu cu accesoriul corporal care este mai eficient dacă este ținut într-o anumită poziție.

Accesoriile de tuns sunt de calitate, dintr-un material plastic ce nu este casant, iar dinții pieptenilor par rezistenți, spre deosebire de alte produse aflate pe piață.
Încărcatorul este solid și bine construit, însă probabil nu va fi folosit foarte des.

Husa de transport este simplă, subtire, și face transportul aparatului și al accesoriilor mai ușor. Cu toate acestea, trebuie transportată ea însăși cu atenție deoarece nu protejează aparatul dacă este trântită.

Cum funcționează

Aparatul este foarte ușor de utilizat, având mici inconveniente dar și multe plusuri pe care le voi prezenta pe rând mai jos.

Pentru început, autonomia este de 1 oră, ceea ce este excelent, iar aparatul chiar poate fi folosit 1 oră. Fiind testat într-o sesiune continuă. Încărcarea este foarte rapidă – 1 oră, lucru care il detașează față de multe alte produse. Un lucru de menționat, fiind un produs Wet&Dry pentru tot corpul, nu funcționează conectat la priză, ci doar pe baterie, din motive de siguranță. Dacă este bine sau rău, rămâne de văzut.

LED-ul de pe aparat pâlpâie pe durata de funcționare și câteva secunde după, pâlpâie și la baterie scăzută, așadar are un scop în fiecare mod de folosire. Deși nu consumă multă energie, nu mi se pare chiar util să fie aprins în timpul funcționării.

Aparatul este destul de silențios, nu am avut probleme cu el din cauza asta, iar dupa 30+ minute nu era încins, ceea ce este excelent. Unele accesorii se încing totusi, lucru firesc, din cauza frecării lamelor.

Accesoriile se schimbă extrem de usor, pur și simplu se trag din aparat, fiind un sistem rapid și eficient. Să sperăm că și fiabil, fără a avea probleme după o utilizare îndelungata.

Accesoriul de tuns este foarte eficient în sine, dar alături de pieptenii lungi tunsul devine un pic mai greoi, fiind necesară curătarea și revenirea prin acelasi loc de câteva ori pentru un tuns uniform. Alături de pieptenii ficși nu am observat să existe problema asta. De menționat că pieptenii mari, reglabili, pot fi mutați din greșeală pe alta poziție dacă țineți aparatul necorespunzător.

Accesoriul de tuns corporal este foarte eficient, taie scurt și rapid, însă recomand o utilizare cu mai multă grijă la început, pentru a preveni eventualele zgârieturi pe piele. El in sine nu ciupește și nu zgârie, lamele fiind îndeajuns de bune, însă o utilizare greșită poate duce la asta.

Accesoriul pentru tuns părul din nas este ușor de folosit, nu ciupește, însă se încălzește rapid, senzația fiind puțin ciudată. Dar este eficient și nu sunt probleme.

Accesoriul de precizie este mai îngust decât lama de tuns normală, are dinții lamei mai mici și tunde foarte scurt. Nu este acelasi efect ca la un aparat de ras, evident, dar ajută pentru conturul bărbii.

Pro:

 • Autonomie
 • Număr accesorii
 • Calitate materiale
 • Rezistență la apă

Contra:

 • Pieptenii reglabili scad din eficiența tunsului, necesită curățare repetată, și mai multe treceri prin același loc
 • Lipsa posibilității de folosire alimentat la priză

Concluzie

Braun MGK3080 este un set ce include cam toate accesoriile necesare pentru îngrijire, fiind totodată eficient, cu o autonomie mare, și usor de transportat. Husa inclusă ajuta în acest sens, dar și la păstrarea tuturor pieselor din pachet într-un singur loc.

Calitatea materialelor este foarte bună, iar brandul este recunoscut pentru produsele din această categorie. Pentru barbă scurtă sau lungă, conturare, tunderea părului, tuns corporal și nu numai, își face datoria fără probleme, inconvenientele fiind aproape inexistente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here