Evoluția televizoarelor Sony în ultimii 60 de ani – Infografic

0

Mulți poate suntem obișnuiți sau am avut contact numai cu televizoare relativ moderne, color și cu diferite tehnologii încorporate. Dar de la ce a început totul? 

În cazul de față, Sony a dezvoltat foarte mult gama proprie de televizoare, pornind de la primul televizor portabil cu tranzistori, în 1960, continuând cu un model revoluționar – KV-1310 (1968), până în ziua de astăzi când putem găsi modele ultra subțiri, smart, cu panou OLED și rezolutie 4K.

Celebra serie BRAVIA (Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture) pe care probabil toți o recunoaștem sau am auzit de ea, a debutat în 2005 și a reprezentat bazele divertismentului modern. De atunci toate televizoarele Sony LCD de înaltă definiție cu ecran plat poartă acest brand.

În 2015 a fost lansată prima serie de televizoare BRAVIA cu Android, televizoare ce permit utilizatorilor să vizioneze conținut media de pe Internet sau să instaleze aplicații din Google Play.

Din 2007, de la lansarea primului televizor OLED, și până în 2017, Sony a perfecționat tehnologia OLED și a lansat noua serie A1. Această serie de televizoare este foarte modernă, include un panou 4K HDR ce oferă culori foarte bogate, iar sunetul vine direct din ecran mulțumită noii tehnologii Acoustic Surface.

De știut:
– La un an de la lansarea modelului KV-1310, în 1968, peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit în direct primii pasi ai lui Neil Armstrong pe Lună.
– În anii ’70, 31% din locuințele din Marea Britanie nu aveau frigider, 10% nu aveau toaletă sau baie, însă 91% dețineau un televizor.

Sony TV Infographic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here