Cum să descărcați Windows 10 Creators Update

0

Începând cu data de 11 aprilie, Windows 10 Creators Update – cel mai nou update major pentru sistemul de operare – este disponibil pentru download și upgrade prin Windows Update. 

Ca și noutăți, pe lângă îmbunătățiri de securitate și optimizări, aduce și opțiuni precum:

  • 3D și celebrul Paint acum în varianta 3D
  • Opțiuni de streaming pentru gameri, un mod Game special care prioritizează resursele pentru jocuri
  • Browserul Edge este mai rapid și îmbunătățit cu noi funcții
  • Windows Defender Security Center, un centru de comandă pentru opțiunile de securitate precum antivirus, rețea, firewall, etc.
  • Un mod de noapte ce reduce nivelul de albastru al imaginii, disponibil în Settings – Display – Night Light

Acest update este unul major și este recomandat pentru instalare la fel ca oricare alt update pentru sistemul de operare. Prin Windows Update va fi disponibil întâi pentru dispozitivele noi, așadar poate dura mai mult până va fi disponibil pe toate dispozitivele compatibile.

Instalarea update-ului este posibilă prin două metode:
– Automat, prin Windows Update – Este posibil să apară mult mai târziu pentru anumite dispozitive.
– Manual, de pe site-ul Software Download – Aici fiind alte doua metode, utilizând asistentul Update Now sau descărcând Media Creation Tool.

Cu Media Creation Tool puteți crea un stick USB cu Windows 10 Creators Update pentru instalarea sistemului de operare, sau descărca o imagine ISO pentru instalare ulterioară.
Odată descărcat Media Creation Tool, îl porniți cu privilegii de administrator – Click dreapta și Run as Administrator – acceptați termenii și condițiile de licență apoi mergeți la pasul următor.

Puteți alege “Upgrade this PC now” sau “Create installation media (USB flash drive, DVD, or ISO file) for another PC”. Alegeți a doua opțiune și mergeți la pasul următor unde selectați căsuța de jos pentru setarile recomandate bazate pe sistemul deja instalat, sau manual selectând limba dorită, ediția de Windows 10, apoi arhitectura – 64bit dacă aveți un sistem compatibil sau 32bit dacă aveți un sistem mai vechi.

La următorul pas alegeți mediul dorit pentru stocarea Windows-ului, și anume un stick USB sau o imagine ISO. Selectați stick USB dacă doriți să il folosiți direct pentru reinstalare, și asigurați-vă că acesta are o capacitate de minim 4GB, de preferat 8GB. Alternativ selectați ISO și apoi mergeți la următorul pas, și anume salvarea imaginii. Aceasta este descărcată automat în locul selectat pe HDD și durează în funcție de viteza de descărcare disponibilă.

Acum puteți instala sau upgrada sistemul folosind cel mai nou Windows 10 disponibil – Creators Update.

Pentru alte noutăți privind acest update puteți viziona clipul următor, iar întrebările le puteți lăsa mai jos în comentarii. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here