Samsung Galaxy S8 a fost lansat – Totul despre noul flagship

0
Samsung Galaxy S8

Noile smartphone-uri de top Samsung Galaxy S8 și S8+ au fost lansate și vin cu tot ce se poate în materie de inovație, siguranță și opțiuni pentru viitorii posesori.

In ultimele săptămâni au existat multe zvonuri care în cea mai mare parte s-au adeverit, însă acum putem observa noul S8 oficial și avea la dispoziție toate informațiile necesare.

Un lucru clar, telefonul arată foarte bine, punându-se foarte mare accent pe construcție, materiale, design. Toate marginile sunt rotunjite și se îmbină perfect, fiind foarte confortabil de ținut în mâna.

Fața telefonului este aproape în întregime display – Infinity Display – cum este numit de către producator, și are o dimensiune de 5.8 inci în cazul lui S8, sau 6.2 inci în cazul lui S8+, rezoluția fiind și ea mărită față de anul trecut, acum fiind de 2960×1440 pixeli.

Formatul display-ului nu mai este 16:9, ci 18.5:9, fiind mai înalt, lucru ce ușurează multi-tasking-ul și nu numai. Vizionarea de conținut video este acum mai plăcută datorită certificării Mobile HDR Premium – telefonul putând rula conținutul HDR de la Netflix sau Amazon Prime.

Pe partea din față a telefonului nu mai exista logo-ul Samsung, și mai ales nu mai există butonul Home sau cele de meniu și înapoi, ele fiind acum software, customizabile și integrate în partea de jos a display-ului.

Pe partea din spate a fost mutat senzorul de amprentă, alături de camera foto, poziție nu tocmai fericită, lentila foto fiind ușor de murdărit, sau senzorul fiind mai greu de accesat cu rapiditate.

Galaxy S8 este un telefon puternic, având un chipset de 10nm, mai eficient și mai performant, alături de 4GB de RAM, 64GB memorie internă (UFS 2.1). În funcție de piețe el vine cu Snapdragon 835 sau Exynos 8895, ultimul amintit fiind pentru piața Europeană, ca și până acum.

Camera foto principală este aceiași ca pe anteriorul Galaxy S7, având 12MP, diafragmă de f/1.7, dual-pixel autofocus și stabilizare optică de imagine, însă a fost îmbunătățită la nivel software, existând opțiunea de a fotografia automat trei cadre, din care telefonul alege cele mai bune părți și le îmbină într-o fotografie de calitate superioară.

Camera foto secundară – selfie – a fost îmbunătățită, acum având 8MP și smart autofocus. Tot pe partea de software, camera vine acum cu filtre și stickere animate.

Se pune mare accent pe securitate, telefonul având deja clasicul senzor de amprentă, însă și funcție de scanare a irisului – care este cea mai sigură, fiind și îmbunătățită comparativ cu cea de pe Note 7. Există și o opțiune nouă de recunoaștere a feței care poate debloca ecranul imediat ce este îndreptat către fața posesorului, dar este o metodă de protecție mai puțin sigură.

Bateria este de 3000mAh pentru S8 și de 3500mAh pentru S8+, însă având un chip mult mai eficient, telefoanele ar trebui să aibă o autonomie bună.

La capitolul software, interfața a fost redesenată pentru a se potrivi noului design al smartphone-ului, fiind curată și customizabilă.

Bixby este noul asistent virtual ce poate înțelege contexte, afișa carduri utile în funcție de momentul zilei și învață comportamentul utilizatorului cu cât este folosit mai des. Acesta se bazează și pe imagini, putând scana și recunoște obiectele din cadru pentru a le găsi mai ușor sau afla informații despre ele. Modul de control este unul dual, cu touch ajutat de comenzi vocale.

Specificații

– Android 7.0
– Conectivitate LTE CAT16, Bluetooth 5.0 LE, GPS (Galileo, Glonass, BeiDou), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO
– SoC Exynos 8895, 10nm
– 4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.1), slot microSD
– Ecran 5.8” (570ppi) / 6.2” (529ppi) Quad HD+ (2960×1440)
– Cameră foto principală Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), secundară 8MP AF (F1 .7)
– Baterie 3000mAh pentru S8, 3500mAh pentru S8+, fast charging prin USB Type C, fast wireless charging

Accesorii

În pachet va exista o pereche de căști in-ear AKG, un brand al Harman Audio, recent achiziționat de Samsung. Acestea cu siguranță vor oferi o experiență audio superioară căștilor standard.

Există accesorii noi pentru aceste smartphone-uri, precum o husă nouă ce poate fi folosită ca stand, un fast charging pad ce poate sta în poziție orizontală dar și înclinat pentru a observa display-ul în timpul încărcării. Samsung Dex ajută la folosirea noului device precum un PC, prin conectare la un monitor, mouse și o tastatură, existând o interfață familiară desktop, multi-window, usor de folosit.

Deasemenea au fost lansate noi accesorii, și anume Samsung Gear 360 și Gear VR cu controller. Samsung Gear 360 filmează la rezoluție 4K, cu un unghi de 360 de grade și se integrează în ecosistemul de realitate virtuală, având posibilitatea de a face live streaming pe rețelele sociale. Noul Gear VR vine cu un controller ce îmbunătățește controlul device-ului, navigarea prin aplicații sau prin lumea virtuală fiind acum mult ușurată.

Disponibilitate

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ vor fi disponibile începând cu data de 28 aprilie, precomenzile fiind deja o opțiune pentru doritori. Prețul modelului S8 este de 3500lei, iar al modelului S8+ este de 3900lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here