IFA 2017: Huawei prezintă viitorul Inteligenței Artificiale

0

Huawei a dezvăluit viitorul Inteligenței Artificiale în cadrul IFA 2017, odată cu noul procesor Kirin 970.

Compania dorește să dezvolte dispozitivele smart axându-se pe o coordonare între procesoare și serviciile cloud, având ca scop o experiență mai bună și specificații importante în materie de Inteligență Artificială pentru clienții Huawei.

Tehnologia Cloud AI are o aplicabilitate extinsă și poate fi completată de Inteligența Artificială integrată în dispozitiv pentru capabilități puternice de detectare, lucru ce stă la baza înțelegerii și asistării comportamentului de utilizare. Detectarea este realizată prin senzori și poate înregistra scenarii specifice precum și obiceiurile de utilizare ale posesorului, smartphone-urile devenind conștiente de nevoi și în felul ăsta putând să ofere servicii personalizate.

Noul SoC Kirin 970 este prima platformă mobilă AI, integrează o unitate dedicată de procesare neurală (NPU), și este construit pe arhitectură de 10nm. Chipset-ul include un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 12 nuclee, reușind să cuprindă 5.5 milioane de tranzistori pe cm².

În plus, Huawei prezintă SoC-ul Kirin 970 ca fiind o platformă deschisă pentru AI, partenerii putând dezvolta și găsi funcții inovatoare.

Este interesantă direcția în care se merge, tot mai multe companii introduc un sistem AI in produsele lor. Aștept să văd efectiv ce poate aduce în plus și ce reprezintă asta pentru posesorii smartphone-urilor.

Ce părere aveti despre sistemele AI integrate în aplicații și produse smart?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here