Sony lansează RX10 IV cu cel mai rapid autofocus din lume și obiectiv 24-600mm

0
Sony RX10 IV

Sony a lansat RX10 IV, aparat foto de tip bridge ce dispune de un sistem autofocus foarte rapid, obiectiv cu zoom optic 25x și filmare 4K la calitate înaltă. 

Noul Cyber-shot RX10 IV (DSC-RX10M4) reprezintă o soluție all-in-one pentru amatorii și profesioniștii care își doresc un aparat foto rapid și capabil cu obiectiv fix.

Aparatul este echipat cu cel mai nou senzor Exmor RS CMOS de 1 inch și 20.1 MP cu chip DRAM, un puternic procesor de imagine BIONZ X, combinație capabilă de fotografiere continuă de până la 24 de cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE și buffer de 249 de imagini.

Camera este dotată cu sistem Fast Hybrid AF capabil să focalizeze în 0.03 secunde, fiind așadar cel mai rapid sistem autofocus pe o cameră din această categorie. Sistemul include puncte de AF cu detecția contrastului dar și 315 puncte de AF cu detecția fazei ce acoperă 65% din cadru. Printre funcțiile ce ajută la îmbunătățirea autofocusului putem aminti: High-density Tracking AF care concentrează punctele AF în jurul subiectului, Eye AF, Touch Focus și Focus Range Limiter.

Sony RX10 IV High-density Tracking AF

Obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T permite o deschidere maximă a diafragmei de F2.4-F4.0 și include un stabilizator de imagine SteadyShot capabil de 4,5 trepte de stabilizare optică.

La capitolul filmare, RX10 IV este capabil de înregistrare video 4K (3840 x 2160) cu Fast Hybrid AF și citirea completă a pixelilor pentru a captura de 1,7 ori mai multă informație decât este necesară în cazul filmărilor 4K. Înregistrarea se poate realiza fie la 24/30 de cadre pe secundă în modul 4K (100 Mbps), fie la o rată de 120fps în modul Full HD. În modul super slow motion există opțiunea de a alege între 1000fps, 500fps și 250fps.
Camera utilizează codecul XAVC S, iar printre funcțiile video profesionale se află Picture Profile, S-Log3/S-Gamut3, Gamma Display Assist, Time Code / User Bit, dar și o intrare pentru microfon extern și o ieșire pentru căști.

Camera este rezistentă la praf și umezeală, dispune de un ecran LCD rabatabil de 3 inch cu o rezoluție de 1,44 milioane de pixeli și tehnologie WhiteMagic pentru vizibilitate bună în lumină puternică, dar și de un vizor OLED XGA Tru-Finder cu rezoluție de 2,35 milioane de puncte și contrast ridicat. Pe obiectiv se află trei inele pentru controlul diafragmei (cu opțiunea silențioasă în cazul filmării), focalizării sau al zoom-ului.

Sony RX10 IV Sony RX10 IV Sony RX10 IV Sony RX10 IV

O nouă funcție numită My Menu permite personalizarea a maxim 30 de meniuri frecvent utilizate pentru acces rapid, iar cu ajutorul Wi-Fi, NFC și Bluetooth puteți partaja rapid imaginile și clipurile realizate.

Camera foto Sony Cyber-Shot RX10 IV va fi disponibilă din luna octombrie la un preț de aproximativ 2.000 de euro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here